Isterbandsolmar med savoykål & fänkåls-coleslaw


INGREDIENSER
  • 4 st Lammhults Isterband
  • 1 savoykål
  • 1 dl färsk tunt strimlad fänkål
  • 1 msk krossad fänkål
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 msk flytande honung
  • 1 dl rårörda lingon
  • 2 msk socker
  • smör

Lammhults Kalasisterband
LÄS MER

Gör så här

  1. Koka upp vatten med salt. Skär bort roten på savoykålen och plocka av ca 12 blad till dolmarna, resten av används till coleslaw. Lägg savoykålsbladen i det kokande vattnet ca 2-3 min, kyl ner i kallt vatten.
  2. Dra av skinnet på isterbanden, linda in dem i bladen och lägg dem på en smord plå.
  3. Rippla över honung och sätt in i ugnen, 175° i ca 20 min.
  4. För att göra coleslaw, strimla fänkålen tunt, varav 1 msk krossas i en mortel. Blanda ihop med savoykålsbladen och yoghurten och smaksätt med salt och peppar.
  5. Rör ihop lingon och socker. Snitta dolmarna och serverea med coleslaw och rårörda lingon.