Burgare med cheddar och aijvarsås

En hemmagjord burgare är aldrig fel. Speciellt inte när den är gjord på Lammhults isterband.


INGREDIENSER
  • 300 g Lammhults isterband
  • 260 g kalv- eller nötfärs
  • 2 msk chilisås
  • 2 msk dijonsenap
  • salt & peppar
  • 4 skivor cheddarost
  • 1 silverlök
  • 4 msk ajvar relish
  • 4 st hamburgebröd, eller annat gott bröd
  • salladsblad
  • tomat

Lammhults Kalasisterband
LÄS MER

Gör så här

  1. Dra av skinnet från isterbandet.
  2. Skiva löken i tunna skivor.
  3. Blanda isterbandsinnehållet, färs, chilisås och dijon, smaksätt med salt och peppar.
  4. Forma till fyra burgare och stek i ca två minuter på varje sida.
  5. Lägg på ostskivorna och låt de smälta
  6. Värm eller grilla brödet.
  7. Lägg ihop burgaren med salladsblad, tomat och ajvar relish. Klart!