Pitabröd med curryremoulad, saltgurka & äpple

Fredagsmys á la Lammhult. Tex-mex möter Indien som möter Lammhult. Kan inte bli annat än succé!

  • 4 port
  • 20 min

Ingredienser

  • 8 st Lammhults lätt syrliga isterband
  • 25 g smör
  • 1 gul lök
  • 1 msk curry
  • 2 dl crème fraishe
  • 1 stort rött äpple
  • 1 dl saltgurkor
  • 1 liten påse blandsallad
  • 4 st pitabröd
  • salt & peppar

Gör så här

  • Finhacka löken och fräs i smör ca 5 min. 
  • Blanda curry och fräs ytterliggare fem minuter och låt det sedan svalna.
  • Grovhacka saltgurka och äpple och blanda med crème fraishe. Smaka av med salt och peppar.
  • Värm pitabröden på grillen. 
  • Skölj och strimla salladen.
  • Grilla isterbanden och skär dem i två cm tjocka bitar.
  • Fyll bröden med sallad, en klick remoulad och isterband och toppa till sist med mer remoulad. Njut!

Hur går det till när man tillverkar isterband?

Att tillverkar iserband är ett riktigt hantverk. Hela vår produktion – slakteri, charkuterifabrik, packning och distribution ligger på ett och samma ställe. Med Ellos orginalrecept från 1896 tillverkar vi klassiska isterband.       Läs om vår tillverkning

 

Läs om vår tillverkning