Öppen lasagne med kantareller, spenat & Västerbottenscrème


INGREDIENSER
  • 4 st lammhults isterband
  • 4 st pastaplattor
  • 500 g kantareller
  • 1 st schalottenlök
  • 300 g riven Västerbottemsost
  • 1 dl grädde
  • 1 påse babyspenat
  • 100 g valnötter
  • 1 msk smör till stekning
  • 1 msk olivolja
  • salt & peppar

Lammhults Kalasisterband
LÄS MER

Gör så här

  1. Dra av skinnet från isterbanden och smula sönder innehållet med en gaffel i pannan. Stek till det blir krispigt och låt det kallna.
  2. Finhacka löken och fräs i smör tillsammans med kantarellerna.
  3. Smaksätt med socker, salt och peppar och blanda i isterbandssmulorna.
  4. Värm sedan upp grädden och tillsätt osten, rör om och låt svalna.
  5. Hacka valnötterna grovt och rosta lätt i olivolja.
  6. Blanchera pastaplattorna (se förp.) och ta upp med en hålslev.
  7. Lägg upp blandningen av kantareller, isterband och spenat. Klicka över Västerbottenscrèmen och låt den smälta över resten. Lägg över en platta och strö över de rostade valnötterna.
  8. Salta och peppra efter behag.