Vitlöksgratinerade tomater med isterbandssmulor


INGREDIENSER
  • 12 små urgröpta tomater
  • 1 st Lammhults isterband
  • 100 g rumstempererat smör
  • 1 citron
  • 1 näve hackad persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk ströbröd
  • flingsalt

Lammhults Kalasisterband
LÄS MER

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Dra av skinnet från isterbandet och smula sönder det med en gaffel i pannan. Stek det krispigt och låt kallna.
  3. Skölj citronen och riv skalet.
  4. Finhacka persiljan och vitlöken, blanda med smör, citronskal, ströbröd och flingsalt.
  5. Gröp ur tomaterna, fyll dem med isterbandssmulorna och toppa med blandningen. Gratinera i ugn tills de fått fin färg.
  6. Servera ljumna med något gott i glasen.