Tomatragu med chèvre på plåt

Slipp en massa disk och bjud direkt från plåten!


INGREDIENSER
  • 4 st Lammhults isterband
  • 4 kvistar cocktailtomater
  • 1 vitlök
  • 1 silverlök
  • 300 g riven chèvre (getost)
  • 2 citroner
  • 0,5 dl olivolja

Lammhults Kalasisterband
LÄS MER

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skiva isterbanden i två cm tjocka bitar.
  3. Hacka vitlöken och silverlöken grovt.
  4. Fördela ut isterbanden, hela tomatkvistar, lök, vitlökoch chèvren på plåten och rippla över olivolja. 
  5. Strö över flingsalt och svartpeppar från kvarnen. Gratinera i ugn ca 15-20 minuter eller tills de fått fin färg. 
  6. Under tiden, dela citronenerna och grilla i varm panna.
  7. Lat ragun svalna lite, mosa tomatern med gaffel och pressa över citronsaften.