Grillad isterband med inlagda rödbeter, getostcrème och glacerade hasselnötter

  • 4 port
  • 40 min
bild på David Enmark

Recept av:

David Enmark

Ingredienser

  • 12 st Lammhults lätt syrliga fin-isterband
  • 20 st rödbetor
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk flytande honung
  • 200 gram lagrad getost
  • 1 nypa svartpeppar
  • 1 dl vispgrädde
  • rödbetsblad eller salladsblad
  • 4 msk hasselnötter

Gör så här

  1. Klyfta rödbetorna till lämplig storlek.
  2. Mixa getosten och tillsätt 2 msk honung och svartpeppar.
  3. Vispa och vänd sedan ner grädden.
  4. Rosta hasselnötterna i torr varm panna. Vid fin färg, vänd dem i resten av honungen.
  5. Grilla isterbanden.
  6. Lägg klickar av getostcrèmen på tallriken och fördela ut rödbetorna.
  7. Strö över sallad och nötter och lägg på de nygrillade isterbande. Gott ska det va!

Hur går det till när man tillverkar isterband?

Att tillverkar iserband är ett riktigt hantverk. Hela vår produktion – slakteri, charkuterifabrik, packning och distribution ligger på ett och samma ställe. Med Ellos orginalrecept från 1896 tillverkar vi klassiska isterband.       Läs om vår tillverkning

 

Läs om vår tillverkning