Småpizzor med chèvre & sparris

Vill man göra det enkelt för sig köper man färdig pizzadeg. Här har jag dock valt att göra det och fyllning själv.


INGREDIENSER

Deg

  • 1 kg mjöl
  • 12 g jäst
  • 6 dl ljummet vatten

Tomatsås

  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 burk hela tomater
  • 1 msk timjanblad
  • 2 msk olivolja
  • salt & peppar

Fyllning

  • 2 st Lammhults isterband
  • 3 tomater
  • 1 knippe sparris
  • 300 g smulad chèvreost
  • svartpeppar

Lammhults Kalasisterband
LÄS MER

Gör så här

  1. Knåda ihop degen och låt jäsa i 30 minuter.
  2. Dela degen i två delar och låt jäsa i ytterliggare 30 minuter.
  3. Dela tomaterna i mindre bitar.
  4. Finhacka vitlöken och fräs i olja, tillsätt tomaterna och timjan. Låt koka i minst 15 minuter, smaka av med salt och peppar.
  5. Förbered fyllningen under tiden genom att skära isterbanden i tunna skivor och dela tomaterna och sparris i mitten. För att få extra smarriga tomater, torka dem i ugn innan.
  6. Tryck ut degen på ett smörpapper på plåten så slipper du disk. Fördela tomatsåsen, lämna en centimeter från kanten. Strö över fyllningen.
  7. Grädda mitt i ugnen på 225° i ca 15 minuter.
  8. Ta sedan ut pizzan och garnera med sparrisen. Det finns många sätt att äta en pizza, välj det du gillar bäst!