Bucatini med krämigt isterband och rosmarin - Ett recept från ICA
Stek isterbandets innehåll med morötter och lök, blanda sedan ned i krämig sås och servera tillsammans med gröna ärtor och krispig sallad - Voila! Ett smakrikt recept från ICA.
- 30 min
Ingredienser
- 4 port pasta (gärna bucatini)
- 250 g små gröna ärter
- 1 morot
- 1 rödlök
- 4 isterband
- 1 dl vispgrädde
- 2 dl mjölk
- 1/2 msk majsstärkelse
- 1/2 kruka rosmarin
- 1 msk smör
- salt
- peppar
- 1/2 kruka krispsallad
Gör så här
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt ärtorna koka med pastan när det återstår 2 minuter av koktiden.
- Skala och skiva morot och lök tunt.
- Dela isterbanden på längden och skrapa ur fyllningen.
- Blanda grädde, mjölk och majsstärkelse i en kastrull, koka upp under omrörning. Hacka rosmarinen och rör ner i såsen.
- Stek morötter och lök i hälften av smöret i en stekpanna. Blanda ner det i såsen.
- Mosa isterbanden så det blir smuligt och stek i resten av smöret under omrörning i en stekpanna. Blanda det med såsen och koka upp. Smaka av med salt och peppar.
- Skär salladen i bitar.
- Servera pasta och ärtor med sås och sallad.