Burgare med cheddar och aijvarsås
En hemmagjord burgare är aldrig fel. Speciellt inte när den är gjord på Lammhults isterband.
- 4 port
- 20 min
Recept av:
David EnmarkIngredienser
- 300 g Lammhults isterband
- 260 g kalv- eller nötfärs
- 2 msk chilisås
- 2 msk dijonsenap
- salt & peppar
- 4 skivor cheddarost
- 1 silverlök
- 4 msk ajvar relish
- 4 st hamburgebröd, eller annat gott bröd
- salladsblad
- tomat
Gör så här
- Dra av skinnet från isterbandet.
- Skiva löken i tunna skivor.
- Blanda isterbandsinnehållet, färs, chilisås och dijon, smaksätt med salt och peppar.
- Forma till fyra burgare och stek i ca två minuter på varje sida.
- Lägg på ostskivorna och låt de smälta
- Värm eller grilla brödet.
- Lägg ihop burgaren med salladsblad, tomat och ajvar relish. Klart!