Burgare med cheddar och aijvarsås

En hemmagjord burgare är aldrig fel. Speciellt inte när den är gjord på Lammhults isterband.

  • 4 port
  • 20 min
bild på David Enmark

Recept av:

David Enmark

Ingredienser

  • 300 g Lammhults isterband
  • 260 g kalv- eller nötfärs
  • 2 msk chilisås
  • 2 msk dijonsenap
  • salt & peppar
  • 4 skivor cheddarost
  • 1 silverlök
  • 4 msk ajvar relish
  • 4 st hamburgebröd, eller annat gott bröd
  • salladsblad
  • tomat

Gör så här

  1. Dra av skinnet från isterbandet.
  2. Skiva löken i tunna skivor.
  3. Blanda isterbandsinnehållet, färs, chilisås och dijon, smaksätt med salt och peppar.
  4. Forma till fyra burgare och stek i ca två minuter på varje sida.
  5. Lägg på ostskivorna och låt de smälta
  6. Värm eller grilla brödet.
  7. Lägg ihop burgaren med salladsblad, tomat och ajvar relish. Klart!

Hur går det till när man tillverkar isterband?

Att tillverkar iserband är ett riktigt hantverk. Hela vår produktion – slakteri, charkuterifabrik, packning och distribution ligger på ett och samma ställe. Med Ellos orginalrecept från 1896 tillverkar vi klassiska isterband.       Läs om vår tillverkning

 

Läs om vår tillverkning