Ingredienser
- 4 st Lammhults isterband
- 10 st potatisar av fast sort
- 0,25 blomkålshuvud
- 1 näve tärnade rotsellerikuber
- 1 näve tärnade kålrotskuber
- 4 st morötter
- 4 st palsternackor
- 8 körsbärstomater
- 0,5 dl olivolja
- 2 kvistar rosmarin
- 1 burk crème fraishe
- 3 msk grov senap
- salt
- vit- och saltpeppar
- socker
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°.
- Tärna potatis, rotselleri och kålrot. Dela morötterna och palsternackorna på längden.
- Blanda alla grönsaker i olja, smaksätt med kryddor och lägg på en plåt. Rosta i ugn ca 10 minuter
- Vänd runt, lägg på tomaterna och rosta ytterliggare 10-15 minuter.
- Stek eller grilla isterbanden i panna för att sedan låte de bli klara i ugnen, gärna med grill, 150° i 10-15 minuter.
- Blanda under tiden ihop créme fraiche, senap, salt, peppar och scoker. Servera!