Isterband med persiljestuvad potatis & inlagda rödbeter

  • 4 port
  • 30 min

Ingredienser

  • 8 st Lammhults lätt syrliga fin-isterband
  • 25 g smör
  • 1 gul lök
  • 1 msk curry
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 stort rött äpple
  • 1 dl saltgurka
  • 1 liten påse blandsallad
  • 4 st pitabröd
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Finhacka löken och fräs i smör ca 5 min. 
  2. Blanda i curry och fräs ytterligare fem min och låt det sedan svalna. 
  3. Grovhacka saltgurka och äpple, blanda ner med créme fraiche. Smaka av med salt och peppar. 
  4. Värm pitabröden på grillen. 
  5. Grilla isterbanden och skär i ca två cm tjocka bitar. Fyll bröden med sallad, en klick remoulad och isterband och toppa till sist med mer remoulad. Njut!

Hur går det till när man tillverkar isterband?

Att tillverkar iserband är ett riktigt hantverk. Hela vår produktion – slakteri, charkuterifabrik, packning och distribution ligger på ett och samma ställe. Med Ellos orginalrecept från 1896 tillverkar vi klassiska isterband.       Läs om vår tillverkning

 

Läs om vår tillverkning