Småpizzor med chèvre & sparris
Vill man göra det enkelt för sig köper man färdig pizzadeg. Här har jag dock valt att göra det och fyllning själv.
- 4 port
- 90 min
Recept av:
David EnmarkIngredienser
Deg
- 1 kg mjöl
- 12 g jäst
- 6 dl ljummet vatten
Tomatsås
- 2 vitlöksklyftor
- 0,5 burk hela tomater
- 1 msk timjanblad
- 2 msk olivolja
- salt & peppar
Fyllning
- 2 st Lammhults isterband
- 3 tomater
- 1 knippe sparris
- 300 g smulad chèvreost
- svartpeppar
Gör så här
- Knåda ihop degen och låt jäsa i 30 minuter.
- Dela degen i två delar och låt jäsa i ytterliggare 30 minuter.
- Dela tomaterna i mindre bitar.
- Finhacka vitlöken och fräs i olja, tillsätt tomaterna och timjan. Låt koka i minst 15 minuter, smaka av med salt och peppar.
- Förbered fyllningen under tiden genom att skära isterbanden i tunna skivor och dela tomaterna och sparris i mitten. För att få extra smarriga tomater, torka dem i ugn innan.
- Tryck ut degen på ett smörpapper på plåten så slipper du disk. Fördela tomatsåsen, lämna en centimeter från kanten. Strö över fyllningen.
- Grädda mitt i ugnen på 225° i ca 15 minuter.
- Ta sedan ut pizzan och garnera med sparrisen. Det finns många sätt att äta en pizza, välj det du gillar bäst!