Grillad isterband med ljummen potatissallad

  • 4 port
  • 30 min

Ingredienser

  • 4 st Lammhults syrliga isterband
  • 600 g färskpotatis eller mandelpotatis
  • 1 knippe rädisor
  • 4 st vårlökar
  • 0,5 purjolök
  • 1 rödlök
  • 1 lite burk med stora kapris
  • 1 liten påse med blandsallad
  • 4 cl olivolja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0,5 citron
  • 1 tsk flytande honung
  • salt & peppar

Gör så här

  • Skrubba och koka potatisen, häll av vattnet, lägg en bit papper under locket och lägg sedan på det igen.
  • Skala och skär övriga grönsaker i önskad storlek.
  • När potatisen svalnat lite skär även den i bitar och blanda ihop med grönsakerna.
  • Pressa citronen och vispa med olivolja, senap och honung och rippla över salladen.
  • Servera med ett grillat isterband!

Hur går det till när man tillverkar isterband?

Att tillverkar iserband är ett riktigt hantverk. Hela vår produktion – slakteri, charkuterifabrik, packning och distribution ligger på ett och samma ställe. Med Ellos orginalrecept från 1896 tillverkar vi klassiska isterband.       Läs om vår tillverkning

 

Läs om vår tillverkning