Grillade isterband med bakpotatis & italiensk tzatziki

  • 4 port
  • 90 min
bild på David Enmark

Recept av:

David Enmark

Ingredienser

  • 12 st Lammhults lätt syrliga fin-isterband
  • 4 st bakpotatisar
  • 4 dl turkisk yohurt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl parmesan eller Västerbottensost
  • 1 dl kärnfria vindruvor - halveras
  • dekoration som ex. solrosskott
  • Crema di Balsamico

Gör så här

  1. Pressa ner vitlökskyfotrna i yohurten. Låt dra i ca en timme.
  2. Riv osten och dela vindruvorna, blanda ihop. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Linda in bakpotatisen i ugnsfolie och lägg på grillens övre hylla i ca en timme.
  4. Öppna upp folien och snitta ett kryss samt tryck ner en klick smör i varje potatis.
  5. Grilla isterbanden och lägg upp tillsammans med tzatziki och potatis.
  6. Rippla över Crema di Balsamico, severa och njut!

Hur går det till när man tillverkar isterband?

Att tillverkar iserband är ett riktigt hantverk. Hela vår produktion – slakteri, charkuterifabrik, packning och distribution ligger på ett och samma ställe. Med Ellos orginalrecept från 1896 tillverkar vi klassiska isterband.       Läs om vår tillverkning

 

Läs om vår tillverkning