Krämiga linser med kantareller
Det här är en perfekt rätt till både vardag och fest. Till vardags är det gott med en knaprig knäckemacka till.
- 4 port
Recept av:
Emelie DetterskogIngredienser
1 liter vatten
4 dl gröna linser
5 dl rensade kantareller
5 dl redig vispgrädde
1 st schalottenlök
5 klasar krondill
2 syrliga isterband
Salt och peppar
Rapsolja att steka i
Gör så här
1. Koka upp vattnet och häll i linserna. Låt koka ca 15 minuter, de ska inte vara helt färdiga,
det ska fortfarande finnas tuggmotstånd i dem.
2. Skala och skär ner schalottenlöken i tunna skivor. Gör ett snitt i isterbandet och plocka ut innehållet.
Lägg i en skål och ställ åt sidan så länge.
3. Klipp av krondillen så att du endast har kronorna kvar.
4. Hetta upp ett tunt lager rapsolja i stekpanna, lägg i löken och låt löken bli mjuk men utan att få färg. Lägg i
kantarellerna och innehållet i isterbandet samt krondillen. Sänk värmen och låt detta koka ihop. När vätskan
i svampen har minskat är det dags att hälla i grädden.
5. Salta och peppra och smaka! Låt alltsammans koka ca 10 minuter på svag värme.
6. Lägg nu i linserna, vänd runt så att alla linserna krämas till, låt alltsammans koka ihop ytterligare en liten stund.
Smaka av och servera!