Smördegspaj
En krämig smördegspaj fylld med isterband, kantareller och timjan. Toppat med lingon och detta blir familjens nya favoritpaj!
- 4 port
Recept av:
Emelie DetterskogIngredienser
1 paket smördeg
4 dl rensade kantareller
2 st kalasisterband
4 kvistar timjan
2 gullökar
1 dl riven parmesan
1 dl riven prästost
3 ekologiska ägg
3 dl mjölk
Salt & peppar
Rapsolja att steka i
Lingon
Gör så här
1. Sätt ugnen på 180 grader
2. Smöra en pajform och bred ut smördegen i botten.
3. Skär av kanterna och nagga hela ytan med en gaffel.
4. Sätt pajformen i ugnen och baka ca 7 minuter, bottnen ska ha “torkat” till när du tar ut den.
5. Blanda ägg och mjölk i en bunke och ställ åt sidan.
6. Skala och skär ner löken.Raspa av timjan, dela neristerbandet samt dela ner kantarellerna.
7. Hetta upp oljan i en stekpanna. Börja med att bryna löken ihop med timjan.
8. Lägg i korven och låt även den få lite färg. Blanda ner svampen och smaka av noga.
9. Lägg din fyllning i pajskalet och slå över äggblandningen.
10. Strö över den rivna osten och grädda i ugnen ca 40 minuter.