Jordärtskocksoppa

  • 4 port
bild på Emelie Detterskog

Recept av:

Emelie Detterskog

Ingredienser

400 g fint skrubbade

jordärtskockor

4 dl grädde

1,3 l buljong

2 st schalottenlökar

Timjan

1 klyfta vitlök

2 kalasisterband

Olivolja

Gör så här

1. Skär ner schalottenlök och vitlök. Stek löken i oljan ihop med timjan och låt det bli riktigt mjukt.

2. Dela ner skockorna och lägg ner dessa i kastrullen.

3. Häll över grädde och buljong.Låt alltsammans koka tills det att skockorna är mjuka.

4. Stek innehållet i isterbanden, gärna ganska hårt.

5. Mixa soppan med en mixerstav. För att få en lite lyxigare soppa kan du sila den - den blir riktigt god och len.

6. Toppa soppan med det stekta isterbandet!

Hur går det till när man tillverkar isterband?

Att tillverkar iserband är ett riktigt hantverk. Hela vår produktion – slakteri, charkuterifabrik, packning och distribution ligger på ett och samma ställe. Med Ellos orginalrecept från 1896 tillverkar vi klassiska isterband.       Läs om vår tillverkning

 

Läs om vår tillverkning