Isterband med rödbetspanzanella

  • 4 port
bild på Emelie Detterskog

Recept av:

Emelie Detterskog

Ingredienser

4 st kalasisterband

4 st rödbetor

2 st söta äpplen

gårdagens bröd

1 dl fint skuren stjälkselleri

1 st finhackad schalottenlök

2 dl hovmästarsås

1 kruka färsk dill

1 knippe persilja

Gör så här

1. Koka rödbetorna i rikligt med vatten, skala dem medans du kyler dem i kallt vatten.

2. Dela ner betorna i bitar och lägg i en skål.

3. Skär ner äpplen, selleri, lök och dill och blanda ner i betorna.

4. Skär brödet i fyrkanter och ha ner i blandningen.

5. Blanda ner hovmästarsås och smaka av.

6. Snitta isterbanden över hela korven. Stek korven i rapsolja tills de får fin färg. Låt de bli färdiga i ugnen på 150 grader.

Servera isterband och panzanella på ett fint fat och dekorera med en massa dill och persilja!

Hur går det till när man tillverkar isterband?

Att tillverkar iserband är ett riktigt hantverk. Hela vår produktion – slakteri, charkuterifabrik, packning och distribution ligger på ett och samma ställe. Med Ellos orginalrecept från 1896 tillverkar vi klassiska isterband.       Läs om vår tillverkning

 

Läs om vår tillverkning