Kalasisterband med vinägerbakad purjolök

bild på Emelie Detterskog

Recept av:

Emelie Detterskog

Ingredienser

4 st kalasisterband

2 st mindre purjolökar

Ett knippe grönkål

10 cm pepparrot

2 dl creme fraiche

1 dl majonnäs

Olivolja

Matolja till fritering

2 dl vitvins vinsvinäger

Salt och svartpeppar

Gör så här

1. Börja med att sätta ugnen på 180 grader.

2. Dela purjolöken på hälften och sedan i bitar som är ca 10 cm långa. Spara en del av löken till friteringen.

3. Lägg löken i en ugnsfast form och häll över vinäger och olivolja. Peppra rejält.

4. Sätt in formen i ugnen och baka tills den är mjuk, det tar ca 30 minuter.

5. Dela ner kålen med händerna och massera in lite olivolja och salt i den.

6. Lägg kålen på en plåt, när det är 5 minuter kvar för purjolöken sätter du in plåten och låter
kålen bli precis färdig.

7. Rör ner majonnäsen i creme fraichen och blanda ordentligt.

8. Riv pepparroten och blanda ner, var noga med att salta ordentligt, det plockar fram smaken av pepparroten ännu mer.

9. Hetta upp matoljan i en kastrull. Dela ner resterande purjolök i tunna tunna skivor.

10. Fritera löken snabbt, lyft upp och lägg på hushållspapper.

Salta! Snitta korvarna och stek på medelhög värme under en lite längre stund.Lägg upp alltsammans på tallrik och ät massor!

Hur går det till när man tillverkar isterband?

Att tillverkar iserband är ett riktigt hantverk. Hela vår produktion – slakteri, charkuterifabrik, packning och distribution ligger på ett och samma ställe. Med Ellos orginalrecept från 1896 tillverkar vi klassiska isterband.       Läs om vår tillverkning

 

Läs om vår tillverkning