Ingredienser
4 st kalasisterband
2 st mindre purjolökar
Ett knippe grönkål
10 cm pepparrot
2 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
Olivolja
Matolja till fritering
2 dl vitvins vinsvinäger
Salt och svartpeppar
Gör så här
1. Börja med att sätta ugnen på 180 grader.
2. Dela purjolöken på hälften och sedan i bitar som är ca 10 cm långa. Spara en del av löken till friteringen.
3. Lägg löken i en ugnsfast form och häll över vinäger och olivolja. Peppra rejält.
4. Sätt in formen i ugnen och baka tills den är mjuk, det tar ca 30 minuter.
5. Dela ner kålen med händerna och massera in lite olivolja och salt i den.
6. Lägg kålen på en plåt, när det är 5 minuter kvar för purjolöken sätter du in plåten och låter
kålen bli precis färdig.
7. Rör ner majonnäsen i creme fraichen och blanda ordentligt.
8. Riv pepparroten och blanda ner, var noga med att salta ordentligt, det plockar fram smaken av pepparroten ännu mer.
9. Hetta upp matoljan i en kastrull. Dela ner resterande purjolök i tunna tunna skivor.
10. Fritera löken snabbt, lyft upp och lägg på hushållspapper.
Salta! Snitta korvarna och stek på medelhög värme under en lite längre stund.Lägg upp alltsammans på tallrik och ät massor!