Ingredienser
1 pkt 200 g Lammhults sylta
2 l kalvbuljong
2 st schalottenlökar
3 st klyftor vitlök
1 kruka oregano
400 g långkokt fläsk, finns att köpa annars kan du göra ditt eget enkelt
2 msk hoisinsås
1 dl ättika
2 dl socker
3 dl vatten
1 st stjärnanis
200 g rättika
1 pkt ramennudlar
100 g groddar
Gör så här
1. Börja med att koka upp vatten, ättika, socker och stjärnanis.
2. Medans lagen kokar upp skär du rättikan tunt, helst på en mandolin, Har du inte detta går en potatisskalare lika bra.
3. När lagen kokat upp slår du den över rättikan och låter den svalna i vätskan.
4. Lägg syltan i en kastrull och värm upp en långsamt.
5. Skär ner schalottenlök, vitlök och klipp ner oreganon i lagom stora bitar.
6. Häll kalvbuljongen i en kastrull, lägg i löken,vitlöken och oreganon. Koka upp alltsammans och låt koka minst 15 minuter.
7. När du närmar dig slutet av koktiden häller du samman den varma syltan och buljongen, tänk på att sila buljongen innan du blandar ihop dem. Låtdetta sjuda ihop.Smaka av hela tiden.
8. Koka nudlarna i buljongen.
9. Värm upp det långbakade fläsket i en kastrull på låg värme, smaksätt med hoisin. Det blir en lite kladdig och söt smak, tänk på att du eventuellt behöver salta.
10. Lägg nudlarna i botten på en djup tallrik, lägg fläsket över samt groddarna.
11. Slå på ytterligare lite buljong och lägg sedan rättika och färsk oregano på toppen.
Du kan såklart ha i ytterligare grönsaker om du vill det, men jag tycker att det är gott mått med smak redan här. Hoppas det smakar!