Ingredienser
1 pkt 200 g Lammhults sylta
2 l kalvbuljong
2 schalottenlökar
3 st rivna vitlöksklyftor
En halv chili
500 g rökt fläsk
4 ägg
En kruka koriander
100 g broccoligroddar
1 pkt ramennudlar
Rapsolja att steka i
Gör så här
1. Börja med att lägga syltan i en kastrull och värm upp den långsamt. Skär ner schalottenlöken och koka upp den tillsammans med kalvbuljongen. Låt gärna detta koka 15 minuter.
2. Hacka chilin och riv vitlöken. Hetta upp rapsoljan i en stekpanna med höga kanter. Lägg i chili och vitlök, fräs detta ordentligt. Vitlöken ska få färg och bli rostad i smaken.
3. När du fått till detta silar du över kalvbuljongen samt blandar ner syltan. Denna kan du också sila om du vill men jag gillar den “köttiga” smaken. Låt detta stå och sjuda medans du gör i ordning resten.
4. Koka 4 st ägg. För att få det löskokt koka endast 5 minuter och häll sedan kallt vatten över direkt.
5. Dela det rökta fläsket i skivor och stek i en torr panna tills det fått fin färg. Det kan vara bättre att steka det under en lite längre stund på lägre värme än att ha för het panna, fettet smälter bättre då.
6. Smaka av buljongen och koka sedan nudlarna i den. Skala äggen och dela försiktigt med händerna.
7. Lägg nudlarna i botten på en djup tallrik, häll på buljong.
Lägg fläsk, groddar, ägg och koriander på toppen och njut!